Česky / English

Ivo Kahánek Články


Adventní benefiční koncert: IVO KAHÁNEK A JEHO HOSTÉ podpoří hudební vzdělání dětí

Adventní benefiční koncert: IVO KAHÁNEK A JEHO HOSTÉ podpoří hudební vzdělání dětí

Klavírista Ivo Kahánek ve spolupráci s Nadačním fondem Harmonie podpoří vzdělávací projekt El Sistema prostřednictvím adventního benefičního koncertu. Ten se uskuteční 4.12.2015. v 19:00 v pražské Betlémské kapli. Na koncertě zazní skladby Fryderyka Chopina, Clauda Debussyho, Franze Schuberta a Antonína Dvořáka.

Jako hosté koncertu se představí např. sopranistka Kateřina Kněžíková, na klavír zahraje generální ředitel České filharmonie David Mareček, dále vystoupí Dvořákovo trio, klarinetista Irvin Venyš a další. Koncert moderuje Martina Kociánová.

Co je El Sistema?

Ivo Kahánek je dalším z řady výjimečných umělců (jako jsou např. Placido DomingoSimon Rattle,Gustavo DudamelYo-Yo MaJullian Lloyd Webber), kteří podporují celosvětově známý sociálně hudební projekt El Sistema, fungující ve světě již 40 let. Děti se od samého počátku učí hru na hudební nástroje společně v orchestru a výuka na vysoké profesní úrovni je přístupná zdarma všem dětem bez rozdílu. Díky přístupu, metodice a filozofii projektu je prokazatelné pozitivní působení na děti ze sociálně vyloučených lokalit.

Ceny vstupenek na benefiční koncert: 250,- Kč, 490,- Kč a 990,- Kč (VIP vstupenka, zahrnuje setkání s účinkujícími a malé občerstvení po koncertě). Objednávky prosím zasílejte na e-mail:nemeckova.dagmar@nfharmonie.cz. Vstupenky jsou k dostání také zde: www.bohemiaticket.cz

 

NF Harmonie přináší do České republiky jedinečný projekt hudebního vzdělávání El Sistema. Projekt, který umožňuje zdarma všem dětem bez rozdílu navštěvovat výuku hudebního nástroje, budovat orchestr a stát se nepostradatelnou součástí společenství, kde má každý své místo. Projekt vznikl před 40 lety ve Venezuele, nese jméno El Sistema a od té doby se úspěšně rozvíjí v USA, Kanadě a 24 zemích Evropy. Do České republiky se myšlenka sociálně preventivního hudebního vzdělávání dostala díky zakladatelce NF Harmonie, Miladě Cholujové v roce 2009. Od tohoto roku dávají profesionální hudebníci dětem šanci rozvíjet své schopnosti, naučit se pracovat v kolektivu a zažívat při budování orchestru radost z hudby a života. Děti bez ohledu na rodinné či sociální zázemí, školní výsledky či kulturní kořeny zdarma navštěvují až 8 hodin týdně skupinovou výuku na hudební nástroj.

Zpět